LADEN

Typ om te zoeken

Manieren van handelen in cryptocurrencies

Altcoins Bitcoin Crypto Tutorials

Manieren van handelen in cryptocurrencies

Deel

“Hoe kan ik handelen in cryptocurrencies?”

Verschillende manieren van handelen

Je kunt op verschillende manieren profiteren van de crypto-markt. Iedereen kan zijn eigen strategie bedenken en doen wat bij hen past, je hebt immers te maken met een decentraal product waar je zelf de controle over hebt.

Een voorbeeld van een manier van handelen is het proberen voor een ‘lage’ prijs de cryptocurrency in te kopen en als de prijs van de cryptocurrency stijgt het dan weer te verkopen voor een hogere prijs waardoor je winst maakt. We noemen dit in handelstermen: Buy low, sell high. Als je dit proces herhaaldelijk met succes voor elkaar weet te krijgen, kun je hier leuk aan verdienen!

Een andere manier van handelen is het ‘vasthouden’ of in cryptotermen: ‘HODL’ van de cryptocurrency net zo lang tot het een waarde heeft bereikt die jij graag wilt zien en denkt dat het bereiken gaat. Een voorbeeld hiervan is; stel dat je Bitcoin had gekocht voor 100 Euro per stuk in het verleden en het altijd hebt vastgehouden werd dezelfde Bitcoin die je toen der tijd voor 100 Euro had gekocht ineens 16000 Euro per stuk waard in December 2017, een ongelofelijk rendement dus! Je kunt, indien je op deze manier wenst te handelen het beste Bitcoin aankopen bij een betrouwbare cryptocurrency broker.

Als je wat meer ervaren en bekend bent met het “traden” kun je dit ook op diverse platforms doen in cryptocurrencies. Een voorbeeld van zo een platform is www.bitmex.com Je kunt nadat je je hebt geregistreert een contract openen met de broker, dergelijke contracten noem je “Future contracten”. Je gaat met de broker in feite dus een contract opstellen waarin je speculeert of de prijs omhoog of naar beneden gaat. Als je juist zit verdien je hier geld aan. Als je niet juist zit, verlies je geld.

Het grote verschil met deze manier van handelen is dat je NIET in bezit raakt van cryptocurrencies maar een puur speculeert op de prijs om hier geld aan proberen te verdienen.
Kortom, er zijn talloze manieren van handelen in cryptocurrencies, welke past het beste bij jou?