LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin vs goud

Bitcoin

Bitcoin vs goud

Deel

Bitcoin wordt vaak met goud vergeleken als investeringsmiddel. Het is een middel die daalt en stijgt in waarde op basis van verschillende marktwerkingen. Ook kan het gezien worden als alternatief voor geld in verschillende scenario’s. In dit artikel zullen we de verschillen tussen Goud en Bitcoin goed uitleggen.

Goud is een fysiek goed dat voornamelijk opgeslagen wordt in persoonlijke kluizen of in een kluis bij de bank. Ook wordt het gebruikt voor sieraden of andere vormen van versiering. Bitcooin daarentegen kan niet als een fysiek goed opgeslagen worden. Bitcoin wordt opgeslagen in een digitale wallet. Deze wallet is beveiligd met een private key. Bitcoin is puur en alleen een digitaal middel.

“Bitcoin is Digital gold”

Bitcoin als betaalmiddel

Tegenwoordig wordt Bitcoin op steeds meer plaatsen geaccepteerd als betaalmiddel. Van goud kun je niet hetzelfde zeggen. Omdat goud een fysiek (relatief zwaar) goed is, is het lastiger om te vervoeren en te gebruiken als efficient betaalmiddel. Bitcoin staat digitaal opgeslagen en is wereldwijd meteen beschikbaar.
Bitcoin is ook makkelijker te verdelen dan goud. Goud kun je niet simpel opdelen in kleinere eenheden. Bitcoin kan dit wel.

Volatiliteit

Het is zeker niet onbekend dat Bitcoin een volatiel investeringsmiddel is. Eind 2017 was het goed merkbaar dat de waarde van Bitcoin enorm kan stijgen in korte tijd. Het nadeel van deze volatiliteit is het ‘onvoorspelbare’ karakter. Dit maakt Bitcoin risicovol investeringsmiddel.
Goud is stabieler dan Bitcoin maar levert gemiddeld gezien ook minder rendement op.

Previous Article
Next Article

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *