LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin Slang

Bitcoin

Bitcoin Slang

Deel

Zelfs voor de ervaren investeerders is het soms lastig om de Bitcoin ‘slang’ te kunnen begrijpen. Termen zoals HODL, Moon of When Lambo zullen hier uitgelegd worden.

“Shoot for the moon!”

HODL

HODL, of soms hodl of Hold is ooit begonnen als grap. In December 2013 werd er door een lid van het bitcoin meesage board een post geplaatst met de titel “I AM HODLING’ dit was een typefout omdat hij eigenlijk bedoelde I am holding. Hiermee bedoelde hij dat hij zijn coins vast zou houden ondanks de korte termijn prijs wijzigingen. HODL werd al snel een meme voor bitcoin fans. De term stond voortan voor “Hold on for dear life’. De term HODL wordt vaak gebruikt als motivatie om je coins te bewaren ondanks de prijsveranderingen.

When Lambo?

Veel kopers van Bitcoin willen snel geld verdienen. Het eerste waar men vaak aan denkt als je spontaan veel geld verdient/wint is het kopen van een mooie nieuwe dure auto. Zodoende werd de term ‘when Lambo’ in het leven geroepen.

To the moon

To the Moon wordt vaak gebuikt als een coin plots enorm stijgt. Deze term wordt zo gebruikt omdat het de garfiek moet voorstellen die hoger en hoger wordt. Ook wordt vaak de vraag ‘When moon’ gesteld.

FUD

FUD staat voor fear, uncertainty and doubt. Deze term wordt vaak gebruikt als Bitcoin weer eens negatief in het nieuws komt. Negatieve nieuwsaandacht kan namelijk zorgen voor FUD.

Nocoiner

Een nocoiner is simpelweg iemand die nog nooit bitcoin/crypto gekocht heeft. Vaak wordt dit gebruikt naar skeptici die crypto afkraken.

Next Article

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *