LADEN

Typ om te zoeken

Wat zijn Altcoins?

Altcoins

Wat zijn Altcoins?

Deel

Tegenwoordig zijn er duizenden Altcoin in de crypto markt. Waarschijnlijk vraag je je af is het echt nodig om er zoveel te hebben? Iedereen mag namelijk zijn eigen munt lanceren. Altcoins kunnen gezien worden als competitie voor Bitcoin. In dit artikel zoemen we verder in op wat Altcoins precies zijn.

“Change is inevitable, Growth is optional”

De eerste Altcoin

De eerste Altcoin is Namecoin (NMC). Namecoin werd in 2011 gelijktijdig met Bitcoin gecreëerd. NMC was bedoeld als middel om domeinnaam registratie te decentraliseren. Ook werd het gebruikt als alternatief betaalmiddel.

Litecoin

Litecoin (LTC) heeft als doel om betalingen decentraal te laten verlopen. Hierin is LTC vergelijkbaar met Bitcoin. LTC werd gecreëerd als antwoord op de nadelen van Bitcoin. LTC biedt snelle betalingen en heeft een grotere voorraad aan coins.

Ethereum

Ethereum (ETH) is een meer geavanceerde tweede generatie gedecentraliseerde digitale valuta. Het draait op het Ethereum platform. Het maakt gebruikt van smart contracts om gedecentraliseerde applicaties uit te voeren (dapps). ETH wordt wereldwijd veel geaccepteerd als betaalmiddel.

RIPPLE (XRP)

XRP is ook een token voor betalingen. Daarnaast wordt het ook gebruikt als middel voor liquiditeit voor real time fiat betalingen. Hierdoor wordt het vaak gezien als een coin voor banken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *