LADEN

Typ om te zoeken

Hoe worden prijzen bepaald op Bitcoin vergelijkingswebsites?

Altcoins Bitcoin

Hoe worden prijzen bepaald op Bitcoin vergelijkingswebsites?

Deel

“Hoe kan het dat de prijzen zo verschillen op verschillende Bitcoin aanbieders? ”

Prijzen op Bitcoin vergelijkingswebsites

Elke crypto-broker heeft zijn eigen prijs voor cryptocurrencies in vergelijking met de daadwerkelijke marktprijs van cryptocurrencies. De marktprijs voor een cryptocurrency is het gemiddelde van alle crypto prijzen die elke cryptobroker hanteert bij elkaar opgetelt.

Een broker verdient dus een (klein) percentage op het aan en-verkopen van cryptocurrencies, dit is de vergoeding die de broker vraagt voor het aanbieden van de services die ze leveren. Natuurlijk is het wel goed om te weten welke broker het “goedkoopste” is in de service die ze bieden, hiervoor zijn er vergelijkingswebsites gemaakt speciaal voor Bitcoin! Een voorbeeld hiervan is: https://cryptoprijzen.com/cryptovaluta/bitcoin-prijzen-vergelijken/
Het is ook goed om in achting te nemen dat de prijzen die op de websites staan niet altijd even eerlijk zijn weergeven. De één rekent bijvoorbeeld transactiekosten mee in de totaalprijs voor de Bitcoin die ze op hun platform aanbieden en de ander baseert de weergegeven prijs op bijvoorbeeld een deel (0.25) van een hele Bitcoin en niet op een hele (1) Bitcoin.

Je kunt je dus het beste verdiepen in het platform dat je op het oog hebt en kijken naar de plus en minpunten van elk platform zodat je een keuze kan maken die het beste past bij jou! (Klanten) Service verschilt bijvoorbeeld ook sterk per platform en is een belangrijk aspect in een markt als de crypto-markt.