LADEN

Typ om te zoeken

Bitcoin vs Altcoins

Altcoins Bitcoin

Bitcoin vs Altcoins

Deel

“Er zijn zoveel verschillende cryptocurrencies, wat is nu het verschil met deze munten en Bitcoin?”

Bitcoin vs Altcoins

Over het algemeen zijn Bitcoin transacties snel en goedkoop, maar de snelheid en de kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal transacties dat een netwerk op een bepaald moment moet en kan verwerken en de vergoeding die u bereid bent te betalen aan de miners van de cryptomunt. Houd er rekening mee dat niet alle cryptocurrencies als het ware ‘hetzelfde’ zijn gemaakt. Er zijn dus ‘concurrenten’ van Bitcoin. Dit noemen we Altcoins. Altcoins willen in de meeste gevallen een verbetering van het originele Bitcoin protocol zijn. Een voorbeeld van een altcoin is ‘Bitcoin cash (BCH)’, deze maakt overdrachten in de meeste gevallen veel sneller dan Bitcoin(BTC) en de transactiekosten (minersfee) zijn veel minder dan die van Bitcoin(BTC). Dat is ongeacht het verzonden bedrag of de afgelegde afstand.

Een ander voorbeeld van een Altcoin is Ethereum. Ethereum is een decentraal software platform. Ethereum is mede gebouwt door Vitalik Buterin. Het platform is gemaakt voor het afsluiten van (slimme) contracten, regelen van betalingen en het sturen van berichten. Je kunt dus applicaties en cryptocurrencies bouwen op dit netwerk. De cryptocurrencies die op het Ethereum netwerk zijn gebouwt noemen we ERC-20 tokens. De Ethereum blockchain biedt de mogelijkheid voor veel startende cryptocurrencies en ICO’s om op een eenvoudige manier op te starten. Het netwerk kent vele enthousiastelingen en heeft de beschikking over honderden programmeurs.

Er zijn nog honderden projecten die de strijd of verbetering aangaan met Bitcoin. De vraag is of dit gaat lukken. Zal Bitcoin voor altijd de grootste cryptomunt blijven? Alleen de toekomst zal dit leren.